EKSPERTI ZA VARNOST OTROK V AVTOMOBILU

  Hitra brezplačna dostava za nakup nad 50 €

POGOJI POSLOVANJA in VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Uvod

Splošni pogoji spletne trgovine www.avto-sedezi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Spletna trgovina www.avto-sedezi.si (v nadaljevanju tudi » spletna trgovina«) je v lasti podjetja ČENČA d.o.o., ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec/ponudnik ali ČENČA).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine www.avto-sedezi.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ČENČO in kupcem. Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati Pogoje poslovanja. Z uporabo te spletne trgovine se strinjate s Pogoji poslovanja, če se z njimi ne strinjate, vas prosimo da ne uporabljate spletne trgovine.

ČENČA se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine www.avto-sedezi.si, niti se ne zavezuje za pravilnost in popolnost tekstovnega, video, slikovnega ali zvočnega materiala. Fotografije in dejanski izgled artikla se namreč lahko razlikujejo.

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Ponudnik jamči, da bodo podatki obiskovalcev in uporabnikov uporabljeni le v namen nemotenega poteka naročil in ne bodo predani tretji osebi. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. ČENČA navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom. ČENČA ima pravico, da kadarkoli in brez predhodnega obvestila spremeni Pogoje poslovanja z ažuriranjem te objave. Vse tovrstne revizije Pogojev poslovanja so zavezujoče za vas in zato morate periodično obiskovati to stran, da preverite tekoče veljavne pogoje, ki so zavezujoči za vas.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku v primeru nedostopnosti vam bomo to sporočili),

e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

g) način plačila in dostave,

h) veljavnost ponudbe,

 i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Omejitev uporabe materiala 

Lastnik in upravljalec te strani je ČENČA, ki je ustanovljena na podlagi slovenske zakonodaje in ima svoj sedež v Sloveniji. Po tej strani lahko svobodno brskate in kupujete po vaših željah. Gradiva, ki so prikazana na tej strani, lahko uporabljate v nekomercialne namene, to je izključno za vašo domačo osebno uporabo, pri tem pa ne smete na noben način spreminjati označb avtorskih pravic, blagovnih znamk in drugih obvestil o lastništvu. Vsebine te strani ne smete kopirati, razmnoževati, poobjavljati, nalagati na mrežo, razpošiljati po pošti, posredovati ali na drug način razširjati v javne ali komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja ČENČE, kar velja tako za besedilo, kakor tudi za slike in avdio ter video vsebine.

Zavedati se morate, da je vse kar boste videli ali prebrali na tej strani zaščiteno kot industrijska lastnina, če ni drugače navedeno. Slike so lastnina podjetja ČENČA d.o.o. ali pa ima za njihovo uporabo dovoljenje. Uporaba vsebin iz spletne trgovine je prepovedana. Vsaka nepooblaščena uporaba lahko predstavlja kršitev zakonodaje s področja avtorskih pravic, blagovnih znamk, zasebne lastnine in javnega objavljanja ali pa predpisov in zakonov s področja komunikacij.

To stran uporabljajte ali po njej brskajte na lastno odgovornost. Niti ČENČA, niti katerakoli druga oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, izdelavi ali posredovanju te strani, ne more biti odgovorna za povračilo kakršnekoli neposredne, posredne, naključne ali posledične škode oziroma plačilo globe zaradi vašega obiska te strani ali njene uporabe. Ne da bi kakorkoli omejevalo zgoraj navedeno, bo veljalo, da vam je vse, kar se nahaja na tej strani, posredovano "takšno, kot je" brez kakršnekoli izrecne ali zakonsko predpisane garancije, kar velja tudi za garancije za tržljivost blaga, njegovo ustreznost za določen namen ali nekršenje pravic drugih. ČENČA ne prevzema tudi nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovorna za kakršnekoli poškodbe vaše računalniške opreme ali druge lastnine ter viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo, zaradi vašega obiska strani, njene uporabe ali brskanja po njej, ali vašega prenosa kakršnihkoli materialov, podatkov, tekstov, slik in video ali avdio gradiv iz te strani. Ničesar, kar vsebuje ta stran, ni mogoče tolmačiti kot podelitev licence ali pravice do uporabe blagovnih znamk, ki so prikazane na strani, brez predhodnega pisnega dovoljenja ČENČE. 

ČENČA ni preverila vseh strani, ki so povezane s to spletno stranjo in zato ni odgovorna za vsebino katerekoli zunanje ali druge strani, ki je na kakršenkoli način povezana s to spletno stranjo. Pri vseh vaših povezavah z drugimi spletnimi stranmi ali mesti nosite sami celotno tveganje.

Ponudba izdelkov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne strani www.avto-sedezi.si ažurira pogosto in hitro, vendar pa včasih zaradi velikega povpraševanja lahko pride do napake in se zgodi, da izdelka ni več na zalogi. V tem primeru kupca ČENČA obvesti in v primeru predplačila lahko vrne kupnino.

Predstavitev izdelkov ali storitev

Vsak izdelek ali storitev je v elektronski trgovini predstavljen z osnovnimi ter dodatnimi podatki kot so: naziv izdelka, koda izdelka, slika, opis bistvenih lastnosti, cena z vključenim DDV in dodatni podatki. V primeru nakupa preprosto pritisnite na gumb "v košarico".

Iskanje izdelka

Izdelek lahko poiščete s pomočjo iskalnika, ki se nahaja v desnem zgornjem kotu. V okvirček vpišete iskani izdelek in v osrednjemu delu zaslona se vam bo izpisala ponudba. Izdelek lahko iščete tudi po kriterijih tako, da uporabite napredni iskalnik. Izdelek lahko poiščete tudi po skupinah izdelkov v zgornjem meniju, kjer imamo izdelke razdeljene po skupinah. Preprosto izberete željeno kategorijo, znotraj katere se vam prikažejo še podkategorije, med katerimi lahko izbirate.

Nakupovalna košarica

Nakupovalna košarica ima enako vlogo kot košarica v trgovini – tja shranjujete izbrane izdelke. Prikaže vam tudi njihovo število. Vsebino košarice lahko pregledate v vsakem trenutku ter v njo dodate ali odstranite izbrane izdelke. Izbranim izdelkom lahko spremenite količino in s pritiskom na gumb "preračunaj" se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa. Izdelke v košarici lahko iz nje odstranite s pritiskom na gumb "odstrani".

OPOZORILO: Za uspešno dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico se je potrebno strinjati z uporabo piškotkov (gumb ZAPRI) - obvestilo v sivem okvirčku spodaj!

Postopek nakupa

Če ste prepričani, da želite izdelke, ki jih imate v košarici kupiti, potem pritisnite na gumb "izdelaj ponudbo". Sistem vas bo preusmeril v obrazec, kjer vpišite zahtevane podatke. S pritiskom na gumb "predogled ponudbe" si še enkrat pogledate ponudbo in če ste z njo zadovoljni, potrdite naročilo s klikom na tipko "pošlji ponudbo". Če ste v podatkih vpisali svoj e-poštni naslov, boste po opravljenem postopku nakupa prejeli elektronsko potrdilo o prejemu naročila.

Načini plačila

Spletna trgovina www.avto-sedezi.si omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po povzetju (Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa)
  • Plačilo po predračunu na naš poslovni račun

Kupec se lahko odloči za plačilo na transakcijski račun podjetja ČENČA d.o.o.:  SI56 0209 3026 2541 240, odprt pri Novi Ljubljanski Banki. Nakazilo lahko izvedete na banki ali pošti, preko e-bančništva (Klik, SKBNet, Link,…)…, za sklic uporabite številko naročila (10-00000xxx).

  • Z gotovino ob osebnem prevzemu

Osebni prevzem je možen v našem RECARO centru na Tržaški cesti 216 v Ljubljani ali na sedežu podjetja: https://www.recaro-slovenija.si/kje-smo po predhodnem dogovoru po e-pošti na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali s klicem na 051 621 777.

  • S plačilom na obroke s plačilno kartico

Našim kupcem nudimo tudi možnost nakupa na obroke v našem RECARO centru na Tržaški cesti 216 v Ljubljani za imetnike kartic Diners, Mastercard, Zlati Mastercard, Visa in Karanta:

  • Od 2 do 6 enakih obrokov do višine zneska 500,00 €, oz. do 12 obrokov za znesek do 1.000,00 €, za znesek, višji od 1.000,00 € pa do 24 obrokov.
  • Brez obresti, dodatnih stroškov in pridobivanja ter potrjevanja dokumentacije
  • Obročni nakup se enostavno opravi z avtorizacijo kartice preko POS terminala
  • Za nakup na obroke velja redna cena!

 

Ob vsakem nakupu prejmete tudi račun in garancijski list za izdelke (kakor predpisuje Zakon). Zaradi davčne blagajne tudi preverite, da ste račun prejeli:

vklopi razum

Dostava

Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije. Dostavo za spletno trgovino www.avto-sedezi.si opravlja Pošta Slovenije, s katero imamo sklenjeno pogodbo. Predstavnik podjetja bo pripeljal blago na vaš naslov in v primeru izbire načina plačila ''po povzetju'', mu boste ob prevzemu blago plačali z gotovino.

Vaš strošek za naročene izdelke bo tak, kot bo izpisan na vašem naročilu (ponudbi), ki vam ga bomo potrjenega poslali na vaš e-mail. V kolikor vas v času dostave ni doma, vas bo predstavnik Pošte poklical na vaš telefon oziroma vam bo v vašem nabiralniku pustil obvestilo o prispelem paketu.

Vse izdelke odpošljemo v roku 1 - 3 delovnih dni od prejema vašega naročila/nakazila. Pošiljk ne odpošiljamo ob nedeljah in praznikih. Dobavni rok za izdelke na zalogi je običajno od 1 - 4 dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, je rok dobave po dogovoru in odvisen od posameznega izdelka.

V primeru posebnih zahtev vas prosimo, da le te vpišete pod opombe na dnu naročila. Vse informacije so možne tudi po telefonu na 051 621 777 ali po e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prodajamo in dostavljamo na področju celotne Slovenije. Celotna elektronska trgovina, ponudba, pogodba in dostava se sklepa v slovenskem jeziku.

Stroški dostave

Poštnina znaša 3,50 EUR, ne glede na velikost ali težo izdelka. V vrednosti nakupa nad 50,00 EUR stroške pošiljanja krije ČENČA.

Pri paketih z odkupnino naslovnik plača bančno provizijo - manipulativne stroške Pošte Slovenije, ki znašajo:

1,05 EUR (do zneska 98,00 EUR)

1,07% vrednosti (znesek med 98,00 EUR in 501,00 EUR)

5,36 EUR (nad zneskom 501,00 EUR)

Ob dostavi obvezno preglejte paket, da ni mogoče poškodovan. V kolikor je poškodovan, ga ne prevzemite! Če z dostavo niste zadovoljni, vas prosimo, da nas o tem obvestite.

Na Pošti vas bo paket čakal 15 dni.

Informacija o cenah in DDV

Vse navedene cene za izdelke so v evrih (EUR) in že vključujejo 22 % DDV.

ČENČA si pridržuje pravico do dnevne spremembe cen, razen če ni drugače navedeno. Cene veljajo samo za nakup preko spletne trgovine www.avto-sedezi.si in ne vključujejo dostave.

Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen.  V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Garancija

Vsi izdelki v elektronski trgovini imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi veljavnega računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih, v navodilih ali na računu.

Odstop od naročila

Vaše naročilo lahko brez pojasnila kadarkoli pisno prekličete (e-pošta na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.), v kolikor naročilo še ni bilo odposlano na vaš naslov.

V kolikor pa je bilo naročilo že poslano na vaš naslov: Potrošnik ima pravico do odstopa od pogodbe skladno s 43.č členom ZVPot (Uradni list RS št.126/07), da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči, da odstopa od naročila/pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po poslanem sporočilu o odstopu in sicer nepoškodovano, neuporabljeno in v nespremenjeni količini.

Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če potrošnik vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu. 

V tem primeru morate neuporabljeno blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati na naš naslov v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. 

Stroške vračila nosi kupec. Pridržujemo si pravico, da pošiljke z odkupnino zavrnemo.

Vračilo izdelka

V naši spletni trgovini skrbimo za kakovost blaga. V primeru, da z nakupom kateregakoli izdelka niste zadovoljni, nam ga lahko vrnete v roku 14 dni od datuma prevzema. Blago mora biti nepoškodovano, neuporabljeno in zapakirano v originalni embalaži. Priložen mora biti tudi račun in morebiten garancijski list, ki ju prejmete z izdelkom. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti na e-poštni naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Vrnete ga lahko osebno ali po pošti (na lastne stroške) v 15 dneh po pisni reklamaciji. Blago vam lahko zamenjamo (vendar ne za enako blago) ali pa vam vrnemo denar. Denar vrnemo najkasneje v 15 dneh po prejemu sporočila o odstopu in vrnjenega izdelka. Naslov za vračilo: ČENČA d.o.o., Novovaška cesta 83; 4226 ŽIRI.

Seveda lahko izdelek tudi zamenjate. Pošljete nam ga nazaj in poslali vam bomo drug artikel. V tem primeru bomo mi pokrili stroške pošiljanja novega artikla, vi pa stroške pošiljanja pri vračanju.

Obstaja tudi možnost zamenjave v našem RECARO centru na Tržaški cesti 216, Ljubljana-Vič. To storite z originalnim računom in garancijskim listom, ki ju boste prejeli skupaj z izdelkom.

Veljavnost ponudbe

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa in oddaje naročila preko spletne trgovine.  Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje!

Varovanje osebnih podatkov

Želje in potrebe naših strank jemljemo resno. Za izpolnitev naročila potrebujemo nekatere vaše osebne podatke. Te podatke vpišete v vaše naročilo (ponudbo). Vse podatke bomo obdržali v tajnosti in jih ne bomo posredovali tretjim osebam v skladu z zakonom o varovanju podatkov. Za ''pogodbe sklenjene na daljavo'', kot tovrstno prodajo opredeljuje: Zakon o varstvu potrošnikov in v skladu z: Zakonom o varstvu osebnih podatkov na podlagi katerega je izdan Pravilnik o zavarovanju osebnih podatkov bo sklenjena pogodba shranjena na sedežu podjetja (prostori, v katerih se nahajajo nosilci osebnih  podatkov, strojna in programska oprema so varovani z organizacijskimi ter fizičnimi in/ali tehničnimi ukrepi, ki onemogočajo nepooblaščenim osebam dostop do podatkov. Upravljavec osebnih podatkov- je fizična oseba zasebnega sektorja, ki sama ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva obdelave osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Komunikacija

Ponudnik lahko v okviru spletne strani in trgovine omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini www.avto-sedezi.si, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.  Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;

• pošiljatelj bo jasno razviden;

• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;

• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;

• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu kupcev in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Morebitne pisne pritožbe glede dokazane nedoslednosti oz. glede napačne vsebine pošiljke pri dostavi telegrama porodnici uporabniki pošljejo ponudniku preko elektronskega poštnega naslova Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali po klasični pošti na naslov: ČENČA d.o.o., Novovaška cesta 83, 4226 Žiri. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Pisna pritožba mora biti podana najkasneje v sedmih (7) dneh od dostave telegrama in mora biti natančno vsebinsko obrazložena. Po preteku tega roka kupec izgubi pravico zahtevati povračilo denarja od ponudnika storitve. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Predvideni rok za reševanje reklamacij je petnajst (15) dni, v nasprotnem primeru lahko kupec vloži pritožbo na Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odveza odgovornosti

ČENČA posveča vso možno skrb pazljivemu rokovanju z vsemi osebnimi informacijami, ki nam jih sporočijo naši obiskovalci. Z uporabo te strani ste izrazili svoje strinjanje s pričujočimi Pogoji. Če se s Pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabite te spletne strani.

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev kot tudi pogojev poslovanja. Napake so možne in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti pri nastalih napakah.


ČENČA vam želi prijetno spletno nakupovanje in lep dan.

 
Logo otroški avtosedeži in vozički RECARO        logotip otroski avtosedezi vozicki previjalne torbe 3                

varen nakup

100% varen nakup.

Garantirano vračilo kupnine.

dostava solo

Naročila oddana do 14 ure, dostavimo s pošto Slovenije že naslednji delovni dan. Brezplačna poštnina za nakup nad 50€.

 montaza avtosedeza

Brezplačna namestitev v e-trgovini kupljenega avtosedeža v  RECARO centru na Tržaški cesti 216 v Ljubljani ob predložitvi računa.

telefon info

01 51 71 510

Pokličite za dodatne informacije.

 

 

 

Bodite vedno na tekočem z našimi najnovejšimi novičkami o posebnih ponudbah in novih izdelkih.
 
 
facebook
 
 
 
 
 

Spletna stran uporablja piškotke. Določeni piškotki omogočajo optimalno delovanje spletne trgovine. Več o piškotkih